Харчоблок дошкільного закладу
Харчоблок, комори, овочесховище дошкільного закладу утримуються відповідно до санітарно-гігієнічних вимог. Харчоблок має необхідні приміщення, забезпечений проточною гарячою та холодною водою, оснащений необхідним технологічним обладнанням, яке знаходиться в робочому стані. Харчоблок забезпечений електроводонагрівачам для проточної води.
Матеріально-технічний стан харчоблоку задовільний: обладнання в робочому стані, в наявності необхідний посуд та інвентар.
Вимоги щодо дотримання санітарно-гігієнічного режиму виконуються. У місцях для миття посуду є інструкції щодо правил миття посуду, використання мийних засобів. Харчоблок забезпечений необхідною кількістю посуду, який промаркований, використовується за призначенням і поновлюється за необхідністю.
Харчоблок закладу укомплектований кадрами у відповідності з штатним розкладом.
В закладі встановлений 3-х разовий режим харчування, що відповідає режиму роботи закладу; наявні меню-вивіски, графіки видачі їжі, добові проби. Наказом по дошкільному навчальному закладу призначені відповідальні особи за організацію харчування, ведеться контроль за дотриманням правил організації харчування з боку медперсоналу та адміністрації.
Щоденне меню складається на основі двотижневого перспективного меню. Приготування страв здійснюється у відповідності з картотекою та сезонним меню. Враховується необхідна різноманітність страв.
Всі продукти харчування, що надходять в заклад, відповідають вимогам державних стандартів, супроводжуються документами, що засвідчують їх якість. Зберігаються продукти в спеціально облаштованій коморі, овочесховищі, холодильниках, де забезпечено дотримання санітарних норм, в тому числі товарне сусідство, температурний режим тощо. Дані про безпечність якості продуктів та термін їх реалізації систематично фіксуються
Коментарi